موزهٔ هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناسترین موزههای ایران است. این موزه در سال ۱۳۵۶ خورشیدی (۲۲ مهر برابر با ۱۴ اکتبر ۱۹۷۷ میلادی) به کوشش و ابتکار فرح پهلوی و با پشتیبانی دفتر مخصوص شهبانو، در گوشهٔ غربی پارک فرح (بوستان لاله کنونی) در امیرآباد تهران بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد.
موزهٔ هنرهای معاصر تهران شامل جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکای شمالی و مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعهٔ مهم هنر نوگرا در دنیاست. این موزه دارای کارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی، و فوتورئالیسم است. در گنجینهٔ دائمی موزه بیش از ۳۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری میشود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها، دارای ارزش استثنایی هستند. از جمله آثار مهم موزه، میتوان به کارهای شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت، و جاکومتی اشاره کرد. موزهٔ هنرهای معاصر تهران همچنین مالک مجموعهٔ بسیار مهم و جامعی از هنر نوگرا و معاصر ایران است.
گنجینهٔ موزه هنرهای معاصر تهران از اموال عمومی ایران محسوب میشود. میانگین قیمت آثار این گنجینه حدود ۵ میلیارد دلار قیمتگذاری شده؛ اما بعضیها تا ۱۰ میلیارد دلار هم تخمین زدهاند. این موزه در حال حاضر یکی از واحدهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
آدرس موزه هنرهای معاصر: خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله
راههای دسترسی: برای رسیدن به این موزه میتوان هم از طریق میدان انقلاب (مترو میدان انقلاب اسلامی) و هم از طریق میدان ولیعصر ( مترو میدان ولیعصر) اقدام کرد؛ سپس با کمی پیادهروی به مکان موزه رسید.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه به جز در ایام سوگواری، روزهای عادی از ساعت ۹ الی ۱۷:۴۵ و جمعهها از ساعت ۱۴ به بعد است. (این موزه به دلیل تعمیرات تا آبان ماه ۱۳۹۷ تعطیل خواهد بود.)
ویژگیهای موزه: این موزه دارای جامعترین و کاملترین گنجینه هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکا است که شامل آثاری از گوگن، ژنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، جاکومتی و غیره است.