اگر چه تاریخچه کاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی( 988 ه.ق ) بر می گردد و بخشی از سفرنامه پیترو دلاواله (در سال 1028 ه.ق که شهر تهران را با چنارستانی که قصر سلطنتی را احاطه کرده بوده، توصیف نموده است / سر آغازی بر ارگ سلطنتی ) خود موید این نکته است، و در سلسله های بعد کم یا بیش نیز مورد توجه واقع شده تا اینکه در عهد کریمخان زند ما بین سالهای 1173 تا 1180 ه.ق نیز این مجموعه با ساخت دیوانخانه ای دچار تغییرات اساسی گردیده، ولی اهمیت واقعی ارگ را می توان به دوران آغامحمدخان قاجار نسبت داد.
وی در اواخر دوران زندیه و پس از مرگ کریمخان( 1193 ه.ق ) از بحران داخلی ایران استفاده نموده، ایلات قاجار را از دشت گرگان که مرکز سکونت آنان بود به دامنه های جنوبی البرز یعنی ولایات تهران و دامغان سوق داد و سعی کرد که بتدریج راه خود را به طرف فارس یعنی مرکز حکومت و قدرت زندیه باز کند. ( هر چند که لرد کرزن در کتاب ایران و قضیه ایران، در باره انتخاب تهران به پایتختی توسط آقا محمد خان و ایجاد مقر سلطنتی در این شهر نزدیکی به املاک و مقر طایفه خویش در گرگان و نزدیکی به روس ها و تحت مراقبت داشتن آنها را جزء عوامل این انتخاب می شمارد.) آقا محمد خان بعد از غلبه بر لطفعلی خان زند در شعبان 1209 ه.ق به تهران برگشته و در نوروز 1210 ه.ق به نام پادشاه ایران تاجگذاری می کند.
آدرس کاخ موزه گلستان: خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ
راههای دسترسی: این کاخموزه به به متروی پانزده خرداد و متروی امام خمینی نزدیک بسیار است. پایانه اتوبوسهای میدان امام خمینی و قورخانه نیز به منظور همین دسترسی است. در این محدوده خیابانهای منتهی به کاخ گلستان از جمله ( باب همایون، صور اسرافیل، داور، سبزه میدان) سنگفرش شده و تردد وسایل نقلیه بدون هماهنگی با شهرداری در آن ممنوع است.
ساعت بازدید: کاخ موزه گلستان که در ساعت بازدید از این مجموعه در ۶ ماه اول سال از ساعت۹ صبح تا ۱۷:۳۰ (فروش بیط تا ساعت ۱۶:۳۰) و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۶:۳۰ (فروش بلیط تا ساعت ۱۵:۳۰)
بخشها و اشیا موزه: تابلوهای نقاشی متعلق به دوره قاجار، اشیا اهدایی به پادشاهان قاجار، بنایی متعلق به عهد ناصری، بنایی مربوط به دوره فتحعلی شاه با تزئینات معماری، حوضخانه عمارت بادگیر شامل عکسّای تاریخی دوره قاجار و موزه مردمشناسی