برای اینکه بخواهید یک تولیدکننده محتوا باشید، باید واقعاً به این فعالیت عشق بورزید و آن را از اعماق وجود دوست داشته باشید. واقعیت با آن چیزی که تصور میکنید، تفاوت بسیار زیادی دارد. امروز در این مقاله از زبان یکی از مقالهنویسهای برتر، حقایقی را در خصوص این فعالیت و حرفه مطالعه خواهید کرد.
1. تعطیلاتی در کار نیست.
مسافرت؟ چی هست؟ بههیچوجه، تعطیلات برای یک تولیدکننده محتوا کاملاً بیمعنی است. در زمان انتشار محتوای خود –پستهای وبسایت، پستها و استوریهای اینستاگرام، مطالب ارسالی در کانالهای تلگرام- و پاسخ به پیامها، دایرکتها و نظرات کاربران باید حضور فعال و آنلاین داشته باشید. نمیتوانید نباشید، چون باید همواره در حال تولید محتوا و حفظ حضور آنلاین خود باشید.
2. درآمد ثابتی ندارید.
سطح درآمد شما کاملاً متغیر خواهد بود. معمولاً شغل تولیدکنندگی محتوا به صورت دورکاری یا پارهوقت انجام میشود. بر اساس اینکه محتوای متنی کار میکنید یا محتوای بصری (تصویری، ویدئویی)، یا به ازای هر نوشته، پست یا مطلب کار میکنید یا به ازای هر کلمه، ثانیه یا زمانی که از شما گرفته میشود، حقالزحمه دریافتیتان متفاوت خواهد بود.
3. کاملاً غیرقابلپیشبینی است.
دنیای تولید محتوا غیرقابلپیشبینی و درحالتغییر است و گاهیاوقات دلهرهآور خواهد بود. باید نسبتاً به تغییر انعطافپذیری داشته باشید و سریعاً خودتان را با راهکارهای جدید انطباق دهید. هیچکس واقعاً نمیداند که تولیدکنندگی محتوا در سالهای آتی در چه جایگاهی قرار خواهد داشت. برای نمونه، چند سال پیش، روی اینکه بخش وبلاگ تا چه حد میتواند برای وبسایت یک شرکت ترافیک داشته باشد، صحبت میشد و درحالحاضر شرکتها به دنبال تولید محتوا در شبکههای اجتماعی هستند. در دو سال آینده چطور؟ که میداند، شاید پلتفرمی کاملاً جدید ظهور کند و همگی سرمان آنجا گرم شود، مثلاً، پارسیاگرام!
4. فشار کاری زیادی وجود دارد.
روی تولیدکنندگان محتوا برای تولید محتوای همیشه تازه و جدید، فشار وجود دارد و اگر شما کمی کمالگرا باشید، برای اینکه بتوانید به بهترین محتوایی که توانایی خلقش را دارید، برسید، به خودتان فشاری دوچندان وارد میکنید.
5. برخی افراد متوجه نیستند.
اگرچه در همین چندسال اخیر تب تولیدکنندگی محتوا زیاد شده، اما باز هم خیلی خیلی جدید است. و در ایران، پیشرفت در این حوزه بدون دانش و تجربه کافی، مسیر خیلی دشوار و طاقتفرسایی خواهد بود. هر زمان که صحبت از کلمه محتوا میشود، چه برسد به تولید محتوا یا حتی بازاریابی محتوا، باید داستان حسین کُرد شبستری تعریف کرد. اینکه افراد روزبهروز بیشتر به این حوزه علاقمند میشوند، خوشحالکننده است، اما باز هم هرچقدر برایشان توضیح بدهید، افاقه نمیکند. معمولاً، در پایان میگویند: «چندتا عکس و فیلم میذارین و یکم متن زیرش مینویسین؟، همین!!!»، اصلاً اینطور نیست. مردم معمولاً تولیدکنندگان محتوا را آدم حساب نمیکنند. درست مانند انگ بدنامی که نتورکرها بر سر کارشناسان و مدیران و افراد تحصیلکرده در گرایش بازاریابی مقطع کارشناسی ارشد مدیریت کسبوکار زدهاند، یعنی، تا پای مدیر بازاریابی، کارشناس بازاریابی، یا کلاً بازاریابی در میان باشد، یا شما را یا یک نتورکر میبینند یا یک ویزیتور، انگ عام مردم بر سر موفقترین افراد همین جامعه!

6. ایمیلها، کامنتها، دایرکتها و اظهارنظرات تمامی ندارند.
به نظر من اینها تمامی ندارند. من فکر میکنم، شاید واقعاً سیاهچالهای چیزی باشند. واقعاً گاهیاوقات، نمیتوانید انتهای آن را ببینید و واقعاً تمام روز وقت شما را میگیرند. کلاً فکر کردن به خواندنشان، اضطرابآور و ناراحتکننده است.
7. برای کاری که انجام میدهید، ارزش قائل شوید.
ارزش کاری که انجام میدهید و وقتی که میگذارید را بدانید، گاهیاوقات شرکتهای سنتی، شرکتهای مدرن یا حتی شرکتهای نوپا هرکدام به نحوی میخواهند از پرداخت حقالزحمهای درخور فعالیت شما طفره روند. مورد اول که کلاً چیز زیادی درخصوص تخصص شما نمیدانند و شما را با مترجمین سطح سوم میدان انقلاب اشتباه میگیرند. دسته دوم، به دنبال بهترین کیفیت با کمترین هزینه هستند. سومین دسته نیز میخواهند، درصدی از استارتآپ رویاییشان را به شما ببخشند. حق خودتان را بگیرید و به دنبالش باشید، در غیر این صورت، کسی آن را دودستی تقدیمتان نخواهد کرد.
8. انتقادپذیر باشید.
زمانیکه محتوایتان به اسم خودتان در بستری منتشر میشود، افراد مشخصی وجود دارند که به طور ناشناس، کار شما را نقد کنند. از ظاهر، شخصیت یا محتوایتان گرفته تا هرچه که به دستشان برسد. این افراد، در مقایسه با آن دسته افرادی که از شما حمایت میکنند، خیلی ناچیز و انگشتشمار خواهند بود، ولی شما باید از آنها چیزهایی یاد بگیرید. شما هیچوقت نخواهید توانست همه را راضی نگهدارید، مهم نیست چقدر سخت تلاش کنید. هیچوقت نمیتوانید در بستر اینترنت، در هیچ مباحثهای پیروز شوید.
9. باید به خودتان انگیزه بدهید.
به عنوان یک نویسنده محتوا باید همیشه روی پای خودتان بایستید، همه نمیتوانند اینطور باشند. باید به خودتان انگیزه دهید و سخت کار کنید. چون از 8 صبح تا 16 بعدازظهر برای کار پشت میز نمینشینید، میتوانید هرجایی از خانه مستقر شوید و کارهای بیهوده زیاد انجام دهید. به همین خاطر است که شما تنها خودتان را دارید که به شما انگیزه بدهد، فقط خودتان!
10. باید عاشق کاری که انجام میدهید، باشید. در نهایت، باید گفت، فعالیت یا تخصصی نیست که بخواهید بیگدار به آبش بزنید. باید واقعاً تولید محتوا را دوست داشته باشید و هرچه که پیامدهایش باشد. همش رویداد و دورهمی نیست، کلی سختکوشی باید داشته باشید. باید کلی وقت بگذارید وبسایتها، پیجها، تصویرها و ویدئوهای مختلف را ببینید، برنامهریزی کنید، جواب دیگران را بدهید و کارهایی انجام دهید که فکر نمیکردید واقعاً لازم باشد و لپتاپتان را به ندرت تنها بگذارید. هیچکس به شما نمیگوید، هر روز بهم مطلب برسان، اما اگر عاشق کارتان باشید، معجزهاش را خواهید دید.
منبع: