هنگام با برخورد با حیوان خانگی دیگران چطور رفتار کنیم؟

امروزه بسیاری از افراد به سبب علاقه‌‌ای که به حیوانات دارند، یک یا چند حیوان خانگی را برای خود انتخاب‌ و در خانه نگه‌داری‌ می‌کنند. از جمله رایج‌ترین حیواناتی که در خانه‌ می‌توان نگه داشت،‌ می‌توان به حیواناتی مثل سگ، گربه، همستر و … اشاره کرد. این حیوانات، موجوداتی دوست‌داشتنی هستند و لازم است در هنگام رویارویی با آن‌ها، نکاتی را مورد توجه قرار دهیم. حتما برای شما هم پیش آمده است که با حیوان خانگی دیگران برخورد داشته باشید. در این هنگام چه باید کرد؟ در ادامه برخی از نکات مهمی که لازم است در هنگام رویارویی با حیوانات خانگی دیگران رعایت شود را برای شما ذکر کنیم. با ما همراه باشید.

با حیوانات خانگی دیگران مثل بچه‌ها رفتار نکنید!

یکی از مواردی که برخی افراد در هنگام برخورد با حیوانات خانگی دیگران انجام‌ می‌دهند این است که با حیوان خانگی مثل کودک رفتار‌ می‌کنند. البته این رفتارها در کودکان بیشتر مشاهده‌ می‌شود که مثلا سعی در بغل کردن حیوان یا نوازش آن دارند یا‌ می‌خواهند خوراکی خود را با حیوان تقسیم کنند. نکته مهمی که درباره حیوانات خانگی وجود دارد این است که این موجودات، کاملا متفاوت از کودکان هستند و لازم است به صورتی درست با آن‌ها برخورد شود. زیرا ممکن است حیوان علاقه‌‌ای به بغل کردن نداشته باشد یا خوراکی شما برای وی مشکل‌ساز شود. پس سعی کنید در برخورد با حیوان خانگی دیگران، خودتان را کنترل کنید و به رفتار‌های مناسب مانند کشیدن دست به پشت حیوان و نوازش خیلی ساده آن اکتفا کنید.

با حیوانات مثل انسان‌ها حرف نزنید!

گاهی مشاهده شده است که برخی از افراد در برخورد با حیوانات خانگی دیگران، سعی در صحبت کردن با او دارند. یکی از نکات بدیهی درباره حیوانات این است که این موجودات، زبان ما انسان‌ها را نمی‌فهمند. چیزی که مهم است، این است که این موجودات لحن صدای شما را به خوبی تشخیص‌ می‌دهند و نسبت به آن واکنش نشان‌ می‌دهند. مثلا اگر حتی حیوان را با لحنی صمیمی و آرام، سرزنش کنید، باز هم با واکنش مثبت حیوان رو به‌ می‌شوید. زیرا این لحن صحبت کردن شماست که برای حیوان قابل درک است. پس سعی کنید در برخورد با حیوان خانگی دیگران، به جای تمرکز روی کلمات، روی لحن صحبت خود تمرکز کنید تا با واکنش خوبی از سوی حیوان مواجه شوید.

حیوان خانگی دیگران را با قصد شوخی، اذیت نکنید!

کارهای بسیاری در رفتار با حیوانات خانگی دیگران وجود دارد که شاید در نظر ما خنده‌دار و شوخی به حساب بیاید، ولی در حقیقت موجب آزار و رنجش حیوان‌ می‌شود. کشیدن دُم حیوان، حرف‌زدن یا حرکت دادن دست از پشت در و پنجره و… هیچ یک از این کارهای و خیلی از رفتار‌های دیگر به هیچ وجه برای حیوانات جالب یا شوخی نخواهد بود و احتمال دارد سبب به وجود آمدن مسائل رفتاری جدی برای آن حیوان شود. به عنوان مثال، گاهی افرادی که از خیابان عبور‌ می‌کنند، هنگام رویارویی با سگ‌های خانگی دیگران، شروع به تقلید صدای سگ‌ می‌کنند. این کار نه تنها برای سگ خوشایند نیست، بلکه ممکن است واکنش‌هایی تند از جانب حیوان را در پی داشته باشد.

حیوانات خانگی دیگران را مجبور به برقراری ارتباط با حیوان خود یا دیگری نکنیم!

همانند سایر جانداران، حیوانات خانگی هم دوستان یا دشمنانی دارند. البته این بدان معناست که گاهی حیوانات خانگی، نمی‌توانند با موجود هم نوع، یا غیر هم نوع خود ارتباطی صمیمی برقرار کنند و ممکن است در برخورد با یکدیگر، واکنش نشان دهند.

از نوع برخورد حیوانات‌ می‌توان متوجه شد که علاقه به رابطه برقرار کردن با حیوانی دیگر دارند یا نه. البته باز هم کسانی وجود دارند که نمی خواهند این حقیقت را قبول کنند و حتی برای دانستن واکنش‌ها و برخورد حیوانات می‌خواهند عملا دو حیوان را با هم روبه‌رو کنند تا نتیجه را ببینند که کار درستی نیست و بعضی اوقات حیوانات خانگی را مجبور به ارتباط گرفتن با حیوانات دیگر‌ می‌کنند.

به واکنش حیوانات خانگی توجه داشته باشید تا بفهمید چه زمانی احساس ناراحتی‌ می‌کند و چه وقتی‌ می‌ترسد.

با کمی دقت و حوصله‌ می‌توانید بفهمید که چه وقتی حیوان باید به برقراری ارتباط با دیگران تشویق شود و کاری کنید که بتواند اجتماعی بشود و چه وقتی باید بگذارید راحت باشد تا خودش ارتباط برقرار کند. مرز بین تشویق‌کردن و مجبور کردن حیوان خیلی ظریف و نا‌محسوس‌ ‌است و اگر این دو امر را با هم اشتباه بگیرید، ممکن است حتی سلامت او با این اشتباه به خطر افتد.

اگر حیوانات مجبور به انجام عملی شوند اول رفتارهای ساده‌ای مانند بی‌محلی، پرهیز یا حتی غرغر کردن از خود در‌ می‌آورند و نهایتا اگر باز هم متوجه نشوید و کارتان را تکرار کردید، با صدا کردن، گاز گرفتن یا پریدن به شما اعتراض خود را نشان می‌دهد.

از همه بدتر این‌ ‌است که اگر او را به کاری که علاقه‌‌ای به آن دارد مجبور کنید، به شما به عنوان رهبر و راهنمای خود بی‌اعتماد و نامطمئن می‌شود و از شخص، حیوان یا جای مد نظر متنفر خواهند شد. پس در تلاش باشید که زبان بدن حیوان را متوجه شوید و او را راحت بگذارید و به کاری مجبور نکنید.

به چشمان حیوانات خانگی مثل سگ و گربه، زل نزنیم!

همه ما‌ می‌دانیم که ارتباط با چشم چه توانایی دارد و و از تاثیرات آن آگاهیم. هنگامی که صاف در چشمان افراد زل‌ می‌زنیم، در حقیقت قصد داریم بر ذهن طرف مقابل خود نفوذ و تمرکز داشته باشیم. گاهی نیز نگاه کردن به چشمان طرف مقابل باعث ناراحتی، خشم یا ترس و عصبانیت فرد می‌شود.

ارتباط با چشم برای خیلی از حیوانات خانگی، معنی ابراز حس قدرت و مالکیت دارد و البته ما آدم‌ها این وقت‌ها قادریم با دقت به دیگر بخش‌های چهره مانند چین‌های دور چشم و لب‌های شخصی بفهمیم که نگاه کردن او دوستانه‌ ‌است یا نه.

زل زدن یک فرد غریبه در چشم‌هایمان عملی آزاردهنده و ناخوشایند‌ ‌است و این موضوع در مورد حیوانات هم صدق‌ می‌کند.

هنگامی که مستقیم به چشمان حیوانات خانگی برای بار اول زل‌ می‌زنید، حتی اگر لبخند به لب داشته باشید حیوان خانگی تصور‌ می‌کند در خطر‌ ‌است و به این فکر‌ می‌کند که شما خود را نشان‌ می‌دهید یا‌ می‌خواهید او را اذیت کنید. ممکن است در این حالت حیوان خانگی رفتارهای مختلفی نسبت به شما داشته باشد. شاید بدود، غلت بزند و به شما بفهماند که قدرت و سلطه حق شما‌ ‌است و آن را قبول کند یا حتی برعکس، شاید حالت حمله بگیرد و به طرف شما واکنش منفی نشان دهد. معمولا این واکنش از سوی حیوان خانگی در برخورد با افراد غریبه، به صورت واکنش دوم‌ ‌است و بسیار احتمال دارد حیوان با شما ارتباط خوبی برقرار نکند.

هنگام بروز رفتار اولیه با حیوان خانگی دیگران ابتدا کم کم نزدیکش شوید و بدون نگاه کردن به چشمانش و با صدای آهسته حرف بزنید. با انجام این رفتارهای آرام، حیوان‌ می‌فهمد که شما‌ می‌خواهید دوست او بشوید. مراقب این باشید که در ملاقات ابتدایی رفتار تندی با حیوان نداشته باشید زیرا حیوان‌ می‌ترسد و ممکن است برخورد بدی داشته باشد.

حیوانات خانگی دیگران را خیلی ناز و نوازش نکنید!

آیا خودتان دلتان‌ می‌خواهد فردی چندین بار یا مدام صورتتان را ناز کند؟ طبیعتا نه.

 این عمل حتی اگر خیلی خوشایند و دوستانه جلوه کند، اما زیاده‌روی در آن برای کسی دوست‌داشتنی نیست. دلمان نمی‌خواهد فردی غریبه به صورت ما دست بزند. به همین دلیل ممکن است سرمان را کنار بزنیم و شاید چون به حریم خصوصی ما تجاوز شده ناراحت شویم.

خیلی از ما احساس‌ می‌کنیم که حیوانات از لمس سر و صورتشان خوششان می‌یاید ولی واقعا این کار را دوست ندارند. شاید در رفتار با حیوانات دوستان خود و و ناز کردن آن‌ها بفهمید که‌ می‌خواهند سر خود را کنار بزند. این عمل به خاطر این‌ ‌است که حیوان این عمل را دوست ندارد. در حقیقت برای حیوانات سر و صورت هم جزو حریم خصوصی به شمار‌ می‌آید، پس خوب است به کودکان خود یاد بدهید که هنگام رفتار با حیوانات کمر و دم آن‌ها را به جای سر و صورت لمس کنند. حیوانات به خاطر این عمل از شما متشکر‌ می‌شوند و به شما واکنش بدی نشان نمی دهند.

از احتمال آسیب به حیوان خانگی دیگران دوری کنید

برخی از افراد به سبب ناآگاهی یا حتی از روی عمد، اقدام به انجام کارهایی‌ می‌کنند که ممکن است سلامت حیوانات خانگی دیگران را با خطر مواجه کند. مثلا با دیدن حیوان خانگی، اقدام به گرفتن و پرت کردن آن به هوا‌ می‌کنند یا این که در خیابان به دنبال آن‌ می‌دوند. البته در مواردی، پرتاب اشیا به سوی برخی از حیوانات خانگی هم مشاهده شده است. البته انجام این گونه کارها به صورت عمدی نه تنها از نظر قانونی کاری نادرست به شمار‌ می‌آید، بلکه از جنبه انسانی نیز کاری ناشایست و ناپسند محسوب‌ می‌شود. اگر به هر دلیلی از حضور حیوان خانگی (مثلا برخی از سگ‌ها) احساس ناراحتی کردید، کافی است ضمن ابراز ناراحتی و احساس خطر خود به صاحب حیوان، از وی بخواهید تا او را از شما دور کنید یا خودتان از او دور شوید.

با فوبیای حیوانات خانگی چه کار کنیم؟

فوبیا، به انواع گوناگونی از ناهنجاری‌های روحی گفته‌ می‌شود که ممکن است فرد نسبت به ماده یا پدیده‌ای، داشته باشد. در حقیقت فردی که نسبت به پدیده‌‌ای فوبیا دارد، در رویارویی با آن پدیده یا ماده، واکنش‌های غیرارادی روحی و جسمی از خود نشان‌ می‌دهد. فوبیای حیوانات یکی از رایج‌ترین انواع فوبیا به شمار‌ می‌آید و افراد دارای این فوبیا، در رویارویی با حیوانات یا لمس آن‌ها، به مشکلاتی دچار‌ می‌شوند. به افراد دارای این نوع فوبیا توصیه‌ می‌شود در صورت رویارویی با حیوانات خانگی دیگران در خیابان، ضمن بی‌توجهی به آن، با تغییر مسیر حرکت خود، به سادگی از کنار این مسئله عبور کنند.

اگر فوبیای حیوانات خانگی دارید و می‌خواهد به خانه دوستی بروید که حیوان خانگی دارد، نباید از او بخواهید که حیوانش را از خانه خارج کند یا در اتاقی دیگر محبوس کند. توجه داشته باشید که خانه دوست شما، خانه حیوان او هم هست و این شما هستید که مهمان آن‌ها شده‌اید، بنابراین بهتر است به خانه دوستانی که حیوان خانگی دارند، نروید و آن‌ها را در جایی دیگر ملاقات کنید.

نگهداری حیوانات خانگی

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید