راهنمای پذیرش سرپرستی حیوان خانگی

داشتن یک حیوان خانگی مانند سگ، گربه یا پرنده‌ در منزل می‌تواند یک حس بسیار متفاوت و زیبا در شما ایجاد کند. این که شما می‌توانید با یک موجود زنده دیگری به جز انسان زندگی کنید، آن‌ها را بزرگ کنید، به آن‌ها را آموزش دهید، احساسات و عواطف خود را با آن‌ها شریک شوید، بدون شک تجربه‌ای کاملا متفاوت و جذاب برای شما خواهد بود. اما برای پذیرش سرپرستی حیوانات خانگی باید چه شرایطی داشته باشید و حداقل امکانات مورد نیاز چیست؟ با ما همراه شوید تا به تمامی سوال‌هایتان پاسخی جامع و کامل دهیم.

راه‌های پذیرش سرپرستی حیوان خانگی

در سال‌های اخیر در کشورمان انجمن‌های زیادی برای حمایت از حیوانات خانگی راه اندازی و تاسیس شده است. این انجمن‌ها کارهای مختلفی جهت بهبود شرایط زندگی حیوانات انجام می‌دهند. این انجمن‌ها با حیوان آزاری به شدت مخالف هستند و به دنبال پیدا کردن راه‌هایی برای کاهش آن هستند. این روزها با گسترش فضای مجازی و استفاده از اینترنت کلیپ‌ها و فیلم‌های مختلفی از حیوان آزاری در سراسر کشور دیده می‌شود. این انجمن‌ها در مقابل این اتفاق‌ها واکنش نشان داده و تا حد ممکن سعی در فرهنگ سازی برای حیوان دوستی دارند.

از دیگر فعالیت‌های این انجمن‌ها تاسیس سرپناه‌هایی برای گونه‌های مختلف حیوانات خانگی مانند سگ و گربه است. در واقع به هزینه‌ها و بودجه‌های دولتی و شخصی افرادی مکان‌هایی را برای مراقبت و نگه‌داری از حیوانات تاسیس کرده و شرایط زندگی مناسب را برای آن‌ها فراهم می‌کنند. تامین غذا، سرپناه، درمان بیماری به کمک دامپزشک از کارهایی است که این انجمن‌ها انجام می‌دهند. شما می‌توانید با مراجعه به این مراکز درخواست پذیرش سرپرستی کرده و حیوان مورد علاقه خود را به منزل ببرید.

روش دوم پذیرش سرپرستی حیوان خانگی، دریافت حیوان از افرادی است که برای مدتی توانایی نگهداری از آن‌ها را ندارند. برای مثال ممکن است فرد منزل خود را عوض کرده و به خانه‌ کوچکتری رفته باشد و تا مدتی توانایی نگهداری از حیوان خود را نداشته باشد. ممکن است حیوان خانگی وضع حمل کرده باشد و صاحب حیوان مادر توانایی نگهداری از توله‌ها را نداشته باشد. در واقع به هر دلیلی اگر صاحب حیوان خانگی توانایی نگهداری از آن را نداشته باشد، می‌تواند سرپرستی حیوان را به فرد دیگری با شرایط خاص بسپارد.

قوانین پذیرش سرپرستی حیوان خانگی چیست؟

همانظور که در بالا اشاره شد، در حال حاضر مکان‌ها و سرپناه‌های خاصی برای نگهداری برخی از حیوانات وجود دارد که می‌توانید با مراجعه به آن‌ها و داشتن شرایط خاصی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه را به سرپرستی بگیرید. درست است که شما به جای خرید یک حیوان خانگی می‌توانید سرپرستی آن‌ها را به عهده بگیرید اما این اقدام نیز شرایط و قوانین خاص خود را داشته و چندان هم ساده نیست. در ادامه با این قوانین بیشتر آشنا می شویم.

ثبت نام با کارت شناسایی و آدرس معتبر

در گام اول ثبت نام برای پذیرش سرپرستی حیوان خانگی حتما به این نکته توجه داشته باشید که قبل از بازدید از سرپناه، کارت شناسایی معتبر همراه خود داشته باشید. همچنین هنگام ثبت درخواست از شما آدرس محل زندگی گرفته می‌شود. شما باید آدرس دقیق محل زندگی خود را بنویسید تا کارکنان سرپناه از صحت اطلاعات شخصی و محل زندگی شما اطمینان حاصل پیدا کنند.

داشتن سن حداقل 21 سال

شرایط دیگر برای پذیرش سرپرستی حیوان خانگی داشتن حداقل سن 21 سال است. در واقع سن فرد باید به گونه‌ای باشد که شرایط نگهداری صحیح و تامین نیازهای حیوان را داشته باشد. در صورتی که نوجوان شما قصد چنین کاری داشته باشد، حتما باید همراه والدین خود به مراکز مراجعه کند و سرپرستی به فرد بالای 21 سال داده می‌شود.

موافقت همه اعضای خانواده

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برای آن که بتوانید سرپرستی یک حیوان خانگی را برعهده بگیرید، تمامی اعضای خانواده شما باید رضایت داشته باشند. حیوان خانگی روحیه بسیار حساسی دارد و رفتار نه چندان مناسب افراد خانواده با آن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در رفتار و تربیت حیوان شود.

بازرس انجمن قبل و بعد از واگذاری

در صورتی که قصد دارید حیوان خانگی را از انجمن‌ها و پناهگاه‌های مختلف تحویل بگیرید، بازرس مرکز نگهداری باید قبل و بعد از تحویل حیوان محل زندگی حیوان و شرایط آن را بازرسی کند. در واقع بازرس تعیین می‌کند که آیا شما صلاحیت نگهداری از حیوان را دارید یا خیر؟!

داشتن فضای کافی برای آزاد بودن حیوان در خانه

مساله مهم دیگر برای پذیرش سرپرستی حیوان خانگی داشتن فضای کافی برای آزاد بودن حیوان در خانه است. حیوانات دی حین رشد و در بزرگسالی نیاز به تحرک، بازی و فعالیت بدنی دارند و نداشتن فضای کافی برای باعث ایجاد مشکلات رفتاری و تربیتی در آن‌ها می‌شود. برای پذیرش سرپرستی حیوان باید فضای کافی برای آزاد بودن و فعالیت حیوان داشته باشید.

امضای تعهد بازگرداندن حیوان در صورت نخواستن آن

در صورتی که بنا به هر دلیلی توانایی نگه داشتن حیوان را نداشتید یا اگر بازرس انجمن تشخیص داد که شما شرایط نگهداری از حیوان را ندارید، شما متعهد به بازگرداندن حیوان به سرپناه و انجمن هستید. در واقع شما قبل از تحویل گرفتن حیوان تعهدی مبنی بر بازگرداندن حیوان در صورت نیاز امضا می‌کنید که شما را متعهد می‌کند در هر زمان لازم حیوان را به مکان اولیه یا صاحب اولیه خود تحویل دهید.

برای نگهداری از حیوان چه شرایطی نیاز است؟

در بخش‌های بالاتر شما متوجه شدید که از چه مراکزی می‌توانید حیوان خانگی به سرپرستی بگیرید و با قوانین آن نیز آشنا شدید. اما در این قسمت شما را با شرایط کلی پذیرش سرپرستی حیوان خانگی آشنا می‌کنیم. اگر قصد دارید سرپرستی یک حیوان را بر عهده بگیرید باید شرایطی را که در ادامه بیان می‌کنیم داشته باشید.

توانایی مالی کافی دارید؟

یکی از مهم‌ترین نکات و شرایط در پذیرش سرپرستی حیوان‌های خانگی مختلف، داشتن توانایی مالی برای تامین نیازهای آن‌ها است. حیوان‌های خانگی مختلف با توجه به نوع، جنسیت، سن و نژادی که دارند در طی هر روز و هر ماه نیازهای مختلفی برای خوراک، درمان، بهداشت و … دارند. واکسن‌هایی که بعضی از حیوانات خانگی باید در ماه‌های خاصی از سال بزنند، خوراکی‌هایی که باید در وعده‌های غذایی خود بخورند و دیگر نیازهای حیوان می‌تواند بین چند صد هزار تومان تا بیش از چند ده میلیون تومان هزینه داشته باشد. بنابراین قبل از تصمیم به انجام این کار حتما از هزینه‌های مورد نیاز حیوان مطلع شده و مطمئن شوید که توانایی پرداخت آن‌ها را دارید یا خیر؟

آیا افرادی با شرایط خاص در منزل ندارید؟

 زندگی با بعضی از حیوانات خانگی می‌تواند برای گروه‌های خاصی از افراد چندان مناسب و منطقی نباشد. اگر همراه با پدر یا مادر سالخورده خود زندگی می‌کنید یا اگر فردی از اعضای خانواده شما بیماری خاصی دارد، حتما قبل از پذیرش سرپرستی از سازگاری حیوان خانگی با این افراد اطمینان حاصل کنید.

زمان کافی برای حیوان خانگی دارید؟

اگر شما صبح تا شب سرکار هستید، اگر ماموریت‌های چند ماهه و طولانی مدت می‌روید و اگر در حالت کلی نمی‌توانید زمان کافی برای حیوان خانگی خود بگذارید، بهتر است قید سرپرستی آن را بزنید! حیوان‌های خانگی مختلف از گربه و سگ گرفته تا ماهی و پرندگان نیاز به توجه و گذاشتن وقت دارند. بعضی از این حیوانات مانند پرندگان و سگ‌ها علاوه بر تامین نیازهای غذایی نیاز به محبت و توجه دارند. باید آن‌ها را در آغوش بگیرید و با آن‌ها بازی کنید. اگر مجبور شوید بعد از چند هفته زندگی با آن‌ها برای مدت‌ها آن‌ها را ترک کنید، هم برنامه غذایی و تربیتی آن‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.

آیا نسبت به حیوان خانگی آلرژی ندارید؟

مساله مهم دیگری که قبل از پذیرش سرپرستی حیوان خانگی باید به آن توجه داشته باشید، داشتن آلرژی و حساسیت بعضی از افراد به برخی از حیوانات است. بهتر است قبل از انتخاب و گرفتن حیوان‌های خانگی مطمئن شوید نسبت به آن حیوان خانگی حساسیتی نداشته و زندگی با آن برای شما مشکل و بیماری ایجاد نمی‌کند.

آیا فرد مسئولیت پذیری هستید؟

اگر فکر می‌کنید که پذیرش سرپرستی یک حیوان خانگی و بزرگ کردن آن کار راحتی است و نیاز به مسئولیت پذیری خاصی ندارد، پس در تصمیم خود برای این کار تامل بیشتری کنید. زمانی که شما سرپرستی یک حیوان خانگی را می‌پذیرید باید بدانید که این کار مسئولیت‌های زیادی برای شما به دنبال دارد. این که به موقع وعده غذایی مناسب به حیوان خود بدهید، کارهای بهداشتی آن را به موقع و به شکل مناسب انجام دهید، به نیازهای عاطفی و تربیت حیوان توجه کنید و کارهای دیگر نیازمند آن است که برای حیوان خود وقت بگذارید و مسئولیت‌پذیر باشید.

آیا سرپرستی حیوان با سبک زندگی شما سازگاری دارد؟

اگر فرد وسواسی هستید که تمیزی و نظافت همیشگی منزل برایتان بسیار مهم است، ریختن پرز و موی حیوانات روی زمین و مبل حتی برای چند دقیقه نیز می‌تواند شما را ناراحت و عصبی کند. در واقع اگر شما نسبت به این قضیه وسواس داشته باشید، به طور مداوم مجبور به نظافت خانه و وسایل آن می‌شوید. همچنین نگهداری از حیوان خانگی ممکن است باعث بروز مسائلی مانند خراشیدگی مبل، شکستن برخی وسایل تزئینی و … شود. بنابراین قبل از پذیرش حیوان حتما به این نکته توجه کنید که آیا این کار با سبک زندگی شما سازگاری و تناسب دارد یا خیر؟

شرایط نگهداری حیوان خانگی , شرایط نگهداری سگ

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید