هنگام برخورد با حیوان آسیب‌دیده چه کارهایی باید انجام دهیم؟

حتما برای شما هم پیش آمده که وقتی با خودروی خود در حال عبور از جاده هستید با یک حیوان آسیب دیده روبه‌رو شوید یا ممکن است حتی با یک حیوان تصادف کنید. این‌گونه اتفاقات به خصوص در مناطقی که جاده‌ها از میان جنگل عبور می‌کنند اجتناب‌ناپذیر است. البته برخورد با حیوان آسیب‌دیده تنها به جاده محدود نمی‌شود.

ممکن است در خیابان یا مواقعی که طبیعت‌گردی می‌کنید نیز با این قبیل حیوانات آسیب‌دیده‌ مواجه شوید بنابراین لازم است تا موارد و نکاتی را بدانید که به وسیله آن می‌توانید به حیوان درمانده کمک کنید.

هنگامی که با یک حیوان تصادف کردیم چه کنیم؟

بسیاری از افراد هنگامی که با یک حیوان تصادف می‌کنند بدون توجه به سرنوشت آن حیوان از کنار آن بی‌تفاوت می‌گذرند. در حالی که می‌توان حیوان را از یک مرگ دردناک یا نقصی که ممکن است تا ابد همراه او باشد، نجات داد.

اگر با یک حیوان تصادف کردید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • ابتدایی‌ترین کاری که در تصادف باید انجام دهید، این است که خودرو را پارک کرده و با علامت خطر رانندگان را از وقوع حادثه مطلع کنید.
  • ممکن است شخصی در تصادف آسیب دیده باشد چرا که در تصادف با یک حیوان مانند سگ نیرویی برابر با تصادف با یک خودرو به شما وارد خواهد شد. در این مواقع حتما با اورژانس یا پلیس تماس بگیرید.
  • تا حد امکان از دست زدن به حیوان اجتناب کنید حتی اگر احساس می‌کنید که حیوان نمی‌تواند به شما صدمه وارد کند. به خاطر داشته باشید که حیوان پس از تصادف در حال درد کشیدن است و با احساس لمس دست شما ممکن است واکنش خطرناکی از خود نشان بدهد. اما اگر حس می‌کنید که حیوان سد راه شده است و ماندن در جاده می‌تواند برای او خطرآفرین باشد با احتیاط او را از جاده خارج کنید.
  • ممکن است در تصادف جاده را بسته باشید یا خودروی شما از حرکت باز مانده باشد پس حتما اقدامات لازم را در این زمینه انجام بدهید و خودرو را به کنار جاده ببرید.

اگر با یک حیوان مصدوم در جایی برخورد کردیم چگونه او را مداوا کنیم؟

در این مواقع می‌توانید اقداماتی انجام دهید که حیوان را از خطر مرگ نجات می‌دهد. به خاطر داشته باشید که از کنار یک حیوان در حال زجر کشیدن بی‌تفاوت عبور نکنید.

اقدامات احتیاطی را رعایت کنید

هنگامی که می‌خواهید یک حیوان مصدوم را مداوا کنید نکته اصلی و مهم احتیاط است چرا که حیوانات ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه و واکنش‌های خطرناکی به حرکات شما نشان دهند.

1. از حیوانات خطرناک و درنده دور بمانید

اگر به جانور خطرناکی برخوردید که احساس می‌کنید می‌تواند به شما آسیب بزند تا حد امکان از آن دور بمانید. جانورانی مانند گرگ، خرس، مار و … به دلیل خویی که دارند ممکن است با نزدیک شدن شما احساس خطر کرده و آسیب وارد کنند.

بهترین کاری که در این شرایط می‌توانید انجام بدهید این است که با مدیریت حفاظت از محیط زیست منطقه یا نهادهای حامی حیوانات تماس بگیرید و بگذارید افراد متخصص مراقبت از حیوانات آسیب دیده را انجام دهند.

2. مراقب بیماری‌های قابل انتقال از حیوانات به انسان باشید

حیوان زخمی ممکن است ناقل انواع بیماری‌ها باشد که در صورت تماس به شما نیز سرایت کند. اگر می‌خواهید به حیوان کمک کنید از دستکش استفاده کنید. پلاستیک، پارچه و دیگر لوازمی که می‌توانند از تماس مستقیم دست شما به حیوان جلوگیری کنند نیز گزینه‌های خوبی برای جایگزینی دستکش هستند. در صورتی که نیاز بود حیوان را جابه‌جا کنید مراقب برخورد با صورت و دیگر قسمت‌های بدن خود باشید.

به حیوان مصدوم حس امنیت بدهید

  • سعی کنید تا حد امکان آهسته و آرام به حیوان نزدیک شوید. حرکات ناگهانی می‌تواند حیوان را بترساند و آن را وادار به واکنش کند. ممکن است حیوان شما را گاز بگیرد یا چنگ بزند. بنابراین سعی کنید از ایجاد هرگونه صدایی که حیوان را تحریک کند خودداری کنید. ممکن است حیوان از ترس فرار کند اما قاعدتا نمی‌تواند مسافت زیادی را طی کند. پیش از نزدیک شدن به او یک دقیقه روی خود را برگردانید تا کمی از ترس حیوان کاسته شود.
  • اگر یک حیوان اهلی مانند گاو یا گوسفند دیدید شروع به صحبت کردن با آن کنید. حیوانات اهلی و حیوانات دست‌آموز نظیر گربه یا سگ‌های خانگی به صدای انسان‌ها عادت دارند و با شنیدن صدای انسانی که با آن‌ها صحبت می‌کند آرامش به‌دست می‌آورند. بنابراین می‌توانید با صحبت کردن به آن‌ها کمک کنید.

گرفتن حیوان برای کمک رسانی

بسیاری از افراد کمک‌های اولیه را بلد نیستند و ترجیح می‌دهند که حیوان را به مراکز درمانی و کلینیک‌های مخصوص حیوانات برسانند. برای این منظور باید حیوان را به آرامی گرفته و داخل کریر یا یک جعبه مقوایی قرار بدهید. اگر در جعبه قرار دادید حتما رد و بدل شدن هوا را در نظر داشته باشید.

برای این که بدون عصبی کردن حیوان او را بگیرید می‌توانید از یک پارچه یا یک پتوی کوچک استفاده کنید. آن را روی حیوان بیاندازید تا لمس دست شما را حس نکند.

اگر برایتان دشوار است حیوان را با استفاده از غذا به داخل کریر یا جعبه بکشانید.

حیواناتی مانند سگ را با قلاده ببندید چرا که ممکن است دچار آسیب‌های مغزی شده باشد و در نتیجه آن واکنش‌های ناگهانی انجام بدهد. اگر قلاده در دسترس نیست می‌توانید از یک طناب، زنجیر، پارچه و هر چیز مشابهی استفاده کنید.

حیوان ممکن است در منطقه خطرناکی باشد. برای مثال ممکن است مجددا وارد خیابان شده و با اتومبیل دیگری برخورد کند. برای این منظور سعی کنید حیوان را به یک گوشه امن بکشانید و با استفاده از فنس، موانع مختلف، شاخ و برگ و … سد راه او شوید و منتظر کمک‌های درخواستی بمانید.

بعضی از حیوانات ممکن است بزرگ باشند و شما قادر به انتقال آن‌‌ها نباشید. بنابراین پس از تماس با کمک‌های مربوطه می‌توانید یک پتو بر روی حیوان بیاندازید تا آن را گرم نگاه دارید.

در برخورد با توله حیوانات چه کنیم؟

برخی از افراد زمانی که با توله حیوانات برای مثال توله سگ یا توله گرگ که مصدوم شده برخورد می‌کنند بلافاصله اقدام به گرفتن آن می‌کنند. این کار می‌تواند به کشته شدن یا آسیب جدی منتهی شود. اگر یک توله دیدید تا حد امکان از او دور شوید و اگر حیوانی در اتومبیل خود دارید از رفتن آن به سمت توله جلوگیری کنید. ممکن است مادر این توله بازگردد و با دیدن شما که به توله‌اش نزدیک شده‌اید احساس خطر کند و صدماتی را به شما وارد کند.

اگر احساس کردید که مادر توله از او دور شده است و توله بی‌سرپرست باقی مانده می‌توانید به او نزدیک شوید و اقدامات گفته شده را برایش انجام دهید.

برای حیوانات مصدوم چه اقدامات درمانی می‌توانیم انجام دهیم؟

در مواقعی که احتمال رسیدن کمک‌های پزشکی کم است، بهترین کار این است که خودتان دست به کار شوید و جان حیوان را نجات دهید. اگر حیوان خونریزی دارد باید آن را متوقف کنید. برای این منظور اگر به بانداژ و وسایل کمک‌های اولیه دسترسی دارید حتما از آن‌ها استفاده کنید. اما اگر نمی‌توانستید این موارد را تهیه کنید یک تکه پارچه، پلاستیک و حتی برگ درختان مختلف می‌تواند برای بستن محل زخم کافی باشد.

اگر احساس می‌کنید حیوان مصدوم دچار شکستگی در ناحیه دست یا پا شده است باید پا یا دست را فیکس کنید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود. برای این منظور می‌توانید چند تکه چوب بلند را دور استخوان شکسته قرار دهید تا حیوان موقع دست و پا زدن صدمه بیشتری نبیند.

اگر حیوان بر روی سطح خیس یا یخ زده قرار دارد آن را به مکان دیگری منتقل کنید، حیوان را خشک کرده و آن را گرم نگاه دارید. آب و غذا در اختیار حیوان قرار دهید و یک مکان نرم برای آن تعبیه کنید. اگر پتو در اختیار ندارید از برگ درختان و بوته‌های تازه‌ای که نرم هستند استفاده کنید.

توجه داشته باشد که اکثر حیوانات از آتش می‌ترسند اما اگر فکر می‌کنید که سرمای هوا می‌تواند جان حیوان را بگیرد در نزدیکی او آتشی روشن کنید تا کمی محیط اطراف حیوان را گرم کنید.

حیوانات عناصر ارزشمند و مهمی در دنیا هستند که حفظ تک تک آن‌ها کاری اخلاقی و تحسین‌برانگیز است.

حیوان آسیب دیده , حیوانات شهری, حقوق حیوانات

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید